Internet

U vindt hier een overzicht van boeken over verschillende opvoedkundige thema's. Per thema staan de boeken bij elkaar.
Stacks Image 7
'Mediawijs opvoeden' biedt een ieder die meer wil weten over opvoeden in de digitale wereld tips, handvaten en achtergrondinformatie.
Zie ook onze recensie: Mediawijs opvoeden
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 15
'Focus' gaat in op hoe ouders het gebruik van social media met hun puber kunnen bespreken en op deze manier hun kind kunnen helpen ook te focussen op andere zaken, zoals schoolwerk, face-to-face contacten, sport, een baantje of hobby.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 23
'Samen de online wereld verkennen' is een 'reisgids' voor in de klas en thuis, waarmee je samen met kinderen de online wereld kunt ontdekken.
Bestellen of meer informatie?
<
Stacks Image 31
'Soci@l Kids' gaat over pingen, whats-appen, chatten, msn-en, twitteren en hyven. Wanneer deze termen voor een ouder nog redelijk onbekend terrein zijn, maar ze hier wel graag meer over wil weten, is het boek Soci@l kids aan te raden.
Zie ook onze recensie: Soci@l kids
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 39
'Mijn kind online' is een boek over internetopvoeding van kinderen en jongeren van drie tot achttien jaar. Aan bod komt onder andere wat kinderen op internet doen, de voordelen maar ook risico's van internet, wat te doen bij problemen, hoe herken je een goede kindersite en welke rol kan internet spelen op school.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 47
'Sociale media' is bedoeld voor kinderen tussen de acht en veertien jaar om hen (en hun ouders) wegwijs te maken in het gebruik van sociale media op internet.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 55
'Verliefd op internet' biedt een blik in de digitale jeugdcultuur van dit moment. De auteurs schetsen een helder beeld van de ontluikende seksualiteit van pubers, en de manier waarop ze daar online mee experimenteren. Daarnaast geeft het boek antwoord op de vraag hoe je daar als ouders het beste mee kunt omgaan.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 63
In 'Contact' vertellen tien Nederlandse onderzoekers over het gebruik van nieuwe media door kinderen van zes tot twaalf jaar. Onder andere wordt gesproken over surfen op internet, computergames, sociale netwerken zoals Hyves en Facebook en het gebruik van apps op de mobiele telefoon.
Bestellen of meer informatie?

Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden