Pubers

U vindt hier een overzicht van boeken over verschillende opvoedkundige thema's. Per thema staan de boeken bij elkaar.
Stacks Image 7
"Puberbrein binnenstebuiten" laat het ontwikkelingsproces zien van jongeren tussen hun 10e en 25e levensjaar. Het inzicht dat de hersenen pas rondje 25e levensjaar volgroeid zijn, werpt een nieuw licht op vaardigheden en gedrag van jongeren.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 15
'Praten me je puber' gaat over meer dan alleen de communicatie met je puber, al is dit wel de rode draad door het boek heen. Alle aspecten van de puberteit worden besproken en voorzien van voorbeelden en tips.

Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 23
'Het enige echte eerlijke puberopvoedboek' wil een totaalbeeld geven van alles waar je als ouder met een puber tegenaan kunt lopen. Eén voor één worden deze thema's van verschillende kanten belicht in ultrakorte hoofdstukjes. Zie ook onze recensie: Het enige echte eerlijke puberopvoedboek
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 31
In 'Het puberende brein' wordt beschreven wat er de laatste jaren is ontdekt over de hersenen van adolescenten. Er wordt bekeken welke veranderingen er in het brein plaats vinden en welke invloed deze hebben op de puberteit.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 39
In "Waarom tieners zo irritant kunnen zijn" wordt aan de hand van wetenschappelijke inzichten in de ontwikkeling tijdens de puberteit, de belangrijkste irritatiebronnen tussen tieners en hun ouders besproken.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 47
'Pubers van nu' biedt praktische handvatten, tips en wetenswaardigheden voor iedereen die met pubers werkt en omgaat: zowel professionals in de jeugdhulpverlening en het onderwijs, als ouders.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 55
In 'Hoezo lastige puber?!' wordt het bekende beeld van pubers als lastig, vervelend en dwars stevig bijgesteld. De schrijfster ontkent niet dat de puberteit gepaard kan gaan met problemen en zorgen, maar laat de lezer zien dat de puberteit ook zoveel moois te bieden heeft. Zie ook onze recensie: Hoezo lastige puber?!
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 63
Deze Pubereditie van 'Slim maar…' laat zien wat ouders en professionals kunnen doen om oudere kinderen en adolescenten te helpen bij het versterken van hun executieve functies. Executieve functies zijn verantwoordelijk voor fundamentele vermogen te kunnen focussen, te organiseren en impulsen of emoties onder controle te houden. Zie ook onze recensie: Slim maar....Pubereditie
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 71
'Het puberboek' is een boek voor jonge pubers met heldere informatie over alle veranderingen die ze doormaken in deze fase van hun leven. De volgende onderwerpen komen aan bod: wat verandert er in de puberteit, het uiterlijk, omgaan met elkaar, relatie met ouders en zoenen,verkering en seks.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 79
"Verboden voor ouders' is een boek voor pubers, dat ze leert hoe ze met hun gevoelens en gedachten om kunnen gaan. Verboden voor ouders, maar ook zeker voor hun informatief.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 87
In 'Hoe overleef ik .... de puberteit' geeft Rosa, de hoofdpersoon uit de 'Hoe overleef ik...'-serie informatie en tips over wat er allemaal op je afkomt in de puberteit. Vooral gericht op jongere pubermeisjes.

Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden