Seksuele opvoeding

U vindt hier een overzicht van boeken over verschillende opvoedkundige thema's. Per thema staan de boeken bij elkaar.
Stacks Image 7
'Kleine mensen, grote gevoelens' is een boek over de seksuele opvoeding van kinderen van 0 tot 12 jaar voor ouders, opvoeders en leraren. Besproken wordt de seksuele ontwikkeling, hoe te praten met kinderen over seksualiteit en hoe zowel ouders als kinderen grenzen kunnen aangeven, zodat kinderen op een goede manier leren omgaan met seksualiteit.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 15
'Wat is wijsheid' geeft ouders informatie en praktische handvaten met betrekking tot het ondersteunen van de seksuele ontwikkeling van hun kind van nul tot twaalf jaar.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 23
'Ben jij ook op mij' is bedoeld voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar oud. Het geeft duidelijke informatie en antwoord op vele vragen die kinderen kunnen hebben over seksualiteit. Kinderen kunnen het zelf lezen of samen met hun ouders om zo in gesprek te raken over seksualiteit.

Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 31
'Ik vind jou lief' is een informatief prentenboek over seksualiteit. Het legt in simpele bewoordingen uit wat het verschil tussen jongens en meisjes is, waar baby's vandaan komen en wat verliefd zijn inhoudt. Veel kleurige tekeningen ondersteunen de tekst.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 39
'Eerste infoboek: seksuele voorlichting' gaat over een tweeling wiens tante een baby krijgt. Aan de hand van de vragen van de tweeling wordt uitleg gegeven over de verschillen tussen jongens en meisjes, voortplanting, geboorte en seksualiteit.
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 47
'Baas over je lijf' is een prentenboekje over bloot, aanraken en grenzen. Eerder verschenen de verhalen in drie afzonderlijke prentenboekjes: In je blootje, Dat is fijn en Nee zeggen mag.
Zie ook onze recensies: In je blootje en Nee zeggen mag
Bestellen of meer informatie?
Stacks Image 55
'Dat nare gevoel' is een informatief boek over seksueel misbruik dat bedoeld is voor kinderen uit de hoogste klassen van de basisschool en lagere klassen van de middelbare school.
Zie ook onze recensie: Dat nare gevoel
Bestellen of meer informatie?

Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden