De kleine consument

"Ondertussen is ons kleine ventje drie en half en weet hij precies wat hij wil in de winkel."
Opvoeden-met-plezier-boek

Opvoeden met plezier beantwoordt de 48 meestgestelde opvoedkundige vragen over kinderen van 0 tot 7 jaar. Ouders kunnen hiermee op een positieve manier bijsturen bij de problemen en vragen waar ze in de dagelijkse opvoeding tegenaan lopen. Hier meer informatie
instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
De kleine consument

Al op zeer jonge leeftijd had mijn zoontje invloed op wat ik kocht. Een bekend luiermerk kwam namelijk op het lumineuze idee allemaal leuke beestjes op hun luiers te zetten. Zoonlief vond dit prachtig en vanaf dat hij anderhalf was hoefde ik echt niet te proberen een andere luiermerk aan zijn kleine billetjes te doen." Nee, fant, fant, fant" (lees:" Nee mama, ik wil graag die luier met een olifant er op aan") riep hij toen ik hen probeerde een lekker goedkope luier aan te trekken met vage schaapjes er op. De luieruitslag enkele dagen later overtuigde mij van zijn gelijk en zo kwam er toch weer een pak luiers met leuke beestjes is huis.
koekjes spongebob, dora, bob de bouwer
Ondertussen is ons kleine ventje drie en half en weet hij precies wat hij wil in de winkel. We beginnen bij de koekjes afdeling waar hij een keuze maakt tussen Spongebob-koekjes, Bob de Bouwerkoekjes, Dora-koekjes en lachebek-koekjes. De keuze valt ditmaal op de Dora-koekjes, want daar zit een sticker bij. Ach ja, typisch een kind van zijn moeder, dol op dingen die gratis zijn.

In het koelschap kunnen we dan mooi een Bob de Bouwer toetje meenemen en voor de nodige variatie besluit zoonlief dat hij wel SpongeBob drinken wil. O ja, niet vergeten tandpasta. Gelukkig ook geen probleem met een keuze uit Teletubbie-, Muis- of Sesamstraat-tandpasta. Dan rest ons alleen nog even wat chips uit te zoeken met een Rocketpower-tol en dan heb ik geloof ik wel een goed gevulde middag aan televisievermaak in mijn karretje liggen.
Want aan mijn zoontje uitleggen dat gewone koekjes, een pak vla, een goed glas sinaasappelsap met chips van het huismerk ook heel lekker kunnen zijn is echt volkomen zinloos.

Dan begeven we ons naar de groente-afdeling al waar ik aan de moeilijke taak begin iets te eten uit te zoeken voor die avond. Bij ieder voorstel antwoord mij zoontje: "Dat lust ik niet". En ook wanneer ik zonder overleg iets pak is het 'lust niet' niet te stoppen.

Ik wanhoop en denk bij mezelf;" Waarom bestaat er toch geen SharonSpits spinazie, K3-bloemkool of Andijvie a-la Spongebob" Dan zou het een stuk gemakkelijker zijn mijn zoontje groente te laten eten.

Goh, misschien een gat in de markt?

Mireille van de Wege"Ondertussen is ons kleine ventje drie en half en weet hij precies wat hij wil in de winkel."
Opvoeden-met-plezier-boek

Opvoeden met plezier beantwoordt de 48 meestgestelde opvoedkundige vragen over kinderen van 0 tot 7 jaar. Ouders kunnen hiermee op een positieve manier bijsturen bij de problemen en vragen waar ze in de dagelijkse opvoeding tegenaan lopen. Hier meer informatie
Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden