Opvoedadvies.nl, voor vragen over opvoeding en opgroeien


Drs. Tamar de Vos-van der Hoeven

Even voorstellen...

Als psycholoog NIP (afstudeerrichting klinische kinder- en jeugdpsychologie met Basisaantekening Psychodiagnostiek, UvA) ben ik opgeleid in zowel de diagnostiek als in de behandeling en aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen). Naast psycholoog/opvoeddeskundige ben ik ook moeder van drie kinderen (1999, 2000, 2004). Tijdens mijn werk op de kinderafdelingen van twee verschillende Riagg's en bij het autisme team Noord-Holland Noord, kwam ik in aanraking met zeer uiteenlopende problematiek waarbij ik hulp en advies geboden heb. Hier werkte ik zowel met ouders als met kinderen samen. Ik ben van mening dat in de directe omgeving van het kind (zijnde het gezin, de vrienden en school) zich de aangewezen personen bevinden om kinderen te helpen bij hun problemen. Ik probeer dan ook altijd tijdens mijn werk aan te sluiten bij de ouders/leerkrachten en hun zo te adviseren dat zij zelf aan de slag kunnen binnen de opvoeding.

Deze zelfde mensen bereik ik ook weer met de workshops en interactieve lezingen van Opvoedadvies.nl over vele verschillende opvoedkundige thema’s de ik geef op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basis-en middelbare scholen. Ook ondersteun ik opvoed-professionals, zoals leidsters van kinderdagverblijven/ peuterspeelzalen, leerkrachten, gastouders en medewerkers van telefonische hulpdiensten via workshops en pedagogische ondersteuning.

Naast mijn werk voor Opvoedadvies.nl werk ik ook regelmatig mee aan boeken, artikelen voor kranten en tijdschriften (o.a. Nu.nl, J/M, Psychologiemagazine, Libelle, J/M Pubers, Kek mama, de Linda, Volkskrant, Trouw, Eindhovens Dagblad, O/25, het Parool, Ouders van Nu, Groter Groeien) en aan programma's voor radio en TV (o.a. RTL4, Teleac, KRO, RVU, RTV-NH, VPRO). Voor een compleet overzicht zie In de media

In 2023 verschenen mijn twee boeken:
Opvoeden met plezier waarin de 48 meestgestelde opvoedkundige vragen over kinderen van 0 tot 7 jaar beantwoord worden. Ouders kunnen hiermee op een positieve manier bijsturen bij de problemen en vragen waar ze in de dagelijkse opvoeding tegenaan lopen.
Weerbaar en vol zelfvertrouwen een werkboek voor kinderen tussen de acht en veertien jaar oud. Dit werkboek helpt kinderen meer zelfvertrouwen te krijgen en goed te gaan reageren op situaties die zij nu misschien nog moeilijk vinden.

Tamar de Vos - van der Hoeven, MSc, Psycholoog NIP,
Master-psycholoog geregistreerd bij het SKJ, registratienummer: 160024731

SKJ_logo-e1525093474269

PSYCHOLOOG NIP


Drs. Tamar de Vos-van der Hoeven

Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden