Opvoedadvies.nl, voor vragen over opvoeding en opgroeien


Drs. Tamar de Vos-van der Hoeven

Even voorstellen...

Als psycholoog (afstudeerrichting klinische kinder- en jeugdpsychologie met Basisaantekening Psychodiagnostiek, UvA) ben ik opgeleid in zowel de diagnostiek als in de behandeling en aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen). Naast psycholoog/opvoeddeskundige ben ik ook moeder van drie kinderen (1999, 2000, 2004). Tijdens mijn werk op de kinderafdelingen van twee verschillende Riagg's en bij het autisme team Noord-Holland Noord, kwam ik in aanraking met zeer uiteenlopende problematiek waarbij ik hulp en advies geboden heb. Hier werkte ik zowel met ouders als met kinderen samen. Ik ben van mening dat in de directe omgeving van het kind (zijnde het gezin, de vrienden en school) zich de aangewezen personen bevinden om kinderen te helpen bij hun problemen. Ik probeer dan ook altijd tijdens mijn werk aan te sluiten bij de ouders/leerkrachten en hun zo te adviseren dat zij zelf aan de slag kunnen binnen de opvoeding.

Deze zelfde mensen bereik ik ook weer met de
workshops en interactieve lezingen van Opvoedadvies.nl over vele verschillende opvoedkundige thema’s de ik geef op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basis-en middelbare scholen. Ook ondersteun ik opvoed-professionals, zoals leidsters van kinderdagverblijven/ peuterspeelzalen, leerkrachten, gastouders en medewerkers van telefonische hulpdiensten via workshops en pedagogische ondersteuning.

Naast mijn werk voor Opvoedadvies.nl werk ik ook regelmatig mee aan boeken, artikelen voor kranten en tijdschriften (o.a. Nu.nl, J/M, Psychologiemagazine, Libelle, J/M Pubers, Kek mama, de Linda, Volkskrant, Trouw, Eindhovens Dagblad, O/25, het Parool, Ouders van Nu, Groter Groeien) en aan programma's voor radio en TV (o.a. RTL4, Teleac, KRO, RVU, RTV-NH, VPRO). Voor een compleet overzicht zie In de media

Tamar de Vos - van der Hoeven


Drs. Tamar de Vos-van der Hoeven

Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden