Webtips

Hoewel deze lijst zorgvuldig is samengesteld, kan Opvoedadvies.nl niet instaan voor de kwaliteit van de op deze websites verstrekte informatie of hun dienstverlening.

Pagina's over het ouderschap

Veel informatie voor ouders en mogelijkheid ervaringen uit te wisselen met andere ouders.
Voor ouders die stress ervaren of psychische problemen hebben.
Dossier opvoedvragen van het Nederlands Jeugdinstituut geeft informatie over de top 5 van opvoedvragen.
Integrale vroeghulp is een netwerk waar ouders met kinderen van 0 tot 7 jaar terecht kunnen bij twijfels over de ontwikkeling of het gedrag van hun kind.
Love2BeMama is een online community, een platform voor moeders en vaders (to be) met kinderen tot en met 14 jaar


Pagina's voor of met betrekking tot kinderen

Achter de Regenboog is er voor kinderen en jongeren die van dichtbij te maken hebben (gehad) met het overlijden van een dierbare binnen het gezin. Ook ouders en opvoeders kunnen terecht voor informatie en advies.
Website voor het vinden van een privéleraar voor bijles, taalcursussen, muziek- en sportonderwijs.
De kleurenklok is een praktisch hulpmiddel om kinderen zelfstandig te leren werken.
Tijdens vakantiekampen helpen professionele begeleiders kinderen van 8-12 die een steuntje in de rug nodig hebben. Dat kunnen kinderen zijn die een beetje buiten de boot vallen, die onzeker zijn, weinig assertiviteit vertonen of bijvoorbeeld te afhankelijk zijn van hun ouders.
Studentsplus verzorgt individuele bijles, examentraining en huiswerkbegeleiding in heel Nederland, gegeven door studenten.
Website voor het vinden van een huiswerkinstituut of bijlesdocent, maar ook bij allerhande problemen op studiegebied of voor hulp bij het maken van een werkstuk.
Bijlesnetwerk biedt landelijk bijles, huiswerkbegeleiding en examen-training aan voor leerlingen van de basis- en middelbare school.
Op deze site vinden kinderen van wie de ouders gaan scheiden alles over scheiding.
Mijn tas & ik helpt kinderen omgaan met indrukwekkende gebeurtenissen zoals scheiding, een ziekenhuisopname of het verlies van een dierbare. Mijn tas & ik biedt hiervoor bijzondere tassen met daarin een persoonlijk doe- en bewaarboek.
Planborden voor peuters, kleuters en schoolkinderen.
Welke app of game past bij de ontwikkeling van jouw kind? Mediasmarties houdt je op de hoogte met recensies van kindermedia en nieuwtjes omtrent mediawijsheid.
18ennu.nl is een website met informatie voor jongeren van 18 jaar en ouder en hun ouders, over alles dat zij moeten, mogen en kunnen doen vanaf deze leeftijd.
Op Nimbles vind je gescreende private tutors uit heel Nederland. Een combinatie van individuele huiswerkbegeleiding, bijles én coaching voor elke portemonnee.


Hulpverlening

Grip op je Dip biedt informatie, tips, ervaringsverhalen, mailmogelijkheid met hulpverleners (via de dipdeskundige) en groepscursussen via een gesloten chatbox-systeem aan jongeren met klachten over somberheid, piekeren, verdriet, etc.
Alle adressen van pedagogen, orthopedagogen, kinder- en jeugdpsychologen en andere kindertherapeuten.
Dream Support zet zich op allerlei manieren in voor een positieve toekomst voor kinderen.
Sociale vaardigheidstraining die landelijk gegeven wordt.
Home-Start is een programma dat door middel van vrijwilligers ondersteuning, praktische hulp en vriendschap biedt aan ouders met jonge kinderen tot en met 6 jaar.
Instelling die hulp biedt aan eetstoornispatienten.
KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situatie. Binnen dit zorgplan staat het aanbod voor begeleiding van groepen kinderen die thuis een scheiding meemaakten centraal.
Via Uitelkaar.nl kunnen getrouwde stellen, geregistreerde partners en partners die samenwonen zelf hun scheidingsafspraken regelen.
BDZA is de onafhankelijke branchevereniging voor professionele aanbieders van dyslexiezorg.


Algemene/Psychologie-links

Website van het NIP: Nederlands Instituut van Psychologen.
Website van het NVO: Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen.

Hoewel deze lijst zorgvuldig is samengesteld, kan Opvoedadvies.nl niet instaan voor de kwaliteit van de op deze websites verstrekte informatie of hun dienstverlening.
Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden