Internet

U vindt hier een overzicht van boeken over verschillende opvoedkundige thema's. Per thema staan de boeken bij elkaar.
mediawijs opvoeden
'Mediawijs opvoeden' biedt een ieder die meer wil weten over opvoeden in de digitale wereld tips, handvaten en achtergrondinformatie.
Zie ook onze recensie: Mediawijs opvoeden
Bestellen of meer informatie?
focus
'Focus' gaat in op hoe ouders het gebruik van social media met hun puber kunnen bespreken en op deze manier hun kind kunnen helpen ook te focussen op andere zaken, zoals schoolwerk, face-to-face contacten, sport, een baantje of hobby.
Bestellen of meer informatie?
samen online wereld verkennen
'Samen de online wereld verkennen' is een 'reisgids' voor in de klas en thuis, waarmee je samen met kinderen de online wereld kunt ontdekken.
Bestellen of meer informatie?
social kids
'Soci@l Kids' gaat over pingen, whats-appen, chatten, msn-en, twitteren en hyven. Wanneer deze termen voor een ouder nog redelijk onbekend terrein zijn, maar ze hier wel graag meer over wil weten, is het boek Soci@l kids aan te raden.
Zie ook onze recensie: Soci@l kids
Bestellen of meer informatie?
help mijn kind leeft online
'#Help! Mijn kind leeft online' biedt kennis over media en opvoeden, voor de weg naar gezond sociale media gebruik
Bestellen of meer informatie?
contact
In 'Contact' vertellen tien Nederlandse onderzoekers over het gebruik van nieuwe media door kinderen van zes tot twaalf jaar. Onder andere wordt gesproken over surfen op internet, computergames, sociale netwerken zoals Hyves en Facebook en het gebruik van apps op de mobiele telefoon.
Bestellen of meer informatie?

Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden