Algemeen

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
U vindt hier een overzicht van boeken over verschillende opvoedkundige thema's. Per thema staan de boeken bij elkaar.
temperamentvolle kinderen
'Temperamentvolle kinderen' beschrijft hoe je het beste gevoelige, intense kinderen met een sterke eigen wil kunt begeleiden. Zie ook onze recensie: Temperamentvolle kinderen
Bestellen of meer informatie?
had me dat eerder verteld
'Had me dat eerder vertelt' bekijkt per leeftijdsfase welke ontwikkeling kinderen doorlopen en tegen welke veel voorkomende problemen ouders in de opvoeding kunnen aanlopen.
Bestellen of meer informatie?
opvoedachtbaan
In 'De opvoedachtbaan' vind je vele tips en adviezen hoe je met vragen en twijfels in de opvoeding om kunt gaan. Hoe blijf je positief, hoe ga je om met stress, en hoe los je problemen op, zijn een aantal onderwerpen die aan bod komen. Zie ook onze recensie: De opvoedachtbaan
Bestellen of meer informatie?
achter het behang tot over je oren
In " Van achter het behang tot over je oren" vertellen de vier schrijfsters eerlijk en met humor over hun eigen ervaringen met de opvoeding en het ouderschap.
Bestellen of meer informatie?
oplossingsgericht opvoeden
'Oplossingsgericht opvoeden' wil ouders laten zien hoe zij zelf oplossingen kunnen vinden voor opvoedkundige problemen wanneer de standaard opvoedadviezen niet lijken te werken. Het boek is bedoeld voor ouders van kinderen (0 tot 18 jaar) die te maken hebben met moeilijke emoties of lastige gebeurtenissen.
Bestellen of meer informatie?
positief en creatief pvoeden
'Positief en creatief opvoeden' geeft antwoord op 77 veel gestelde opvoedvragen aan Tischa Neve in de opvoedrubriek in J/M voor ouders. De nadruk ligt hierbij op een positievere manier van opvoeden, waarbij ouders meer naar hun kind kijken vanuit wat er goed gaat, dan vanuit wat er nog niet goed gaat.
Bestellen of meer informatie?
gelukkige kinderen opvoeden
'Gelukkige kinderen opvoeden voor Dummies' biedt praktische adviezen, opdrachten en tips om ouders te helpen hun kinderen beter te begrijpen, om ze de relatie met hun kind te verbeteren. Zie ook onze recensie: Gelukkige kinderen opvoeden
Bestellen of meer informatie?
lastige kinderen, geluk
'Lastige kinderen? Heb jij even geluk.' pleit er voor te stoppen met opvoeden. Vanuit het principe van omdenken worden ouders gestimuleerd problemen te gaan zien als mogelijkheden. Door niet te kijken naar wat er niet is, mar naar wat er wel is en wat je daar mee kunt.
Bestellen of meer informatie?
opgroeien in vertrouwen
In 'opgroeien in vertrouwen' wordt beschreven hoe je kunt opvoeden zonder te belonen of te straffen. De innerlijke motivatie van het kind om het goed te doen wordt gestimuleerd door middel van waardering, stimuleren en belangstelling tonen.
Bestellen of meer informatie?
het verwende kind syndroom
"Het verwende kind syndroom" beschrijft hoe ouders die het allerbeste voor hun kind willen, soms onbedoeld door verwenning hun kind juist niet dat geven wat echt het beste voor hem/haar is.
Zie ook onze recensie: Het verwende kind syndroom
Bestellen of meer informatie?
howtotalk
'How2talk2kids' biedt ouders praktische communicatievaardigheden, gebaseerd op de theorie van de psycholoog dr. Haim Ginott, om op een effectieve manier te leren communiceren met hun kinderen. Geschikt voor ouders van kinderen tussen de twee en achttien jaar.
Bestellen of meer informatie?

Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden