Scheiding

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
U vindt hier een overzicht van boeken over verschillende opvoedkundige thema's. Per thema staan de boeken bij elkaar.
kind en echtscheiding
'Kind en echtscheiding' is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de gevolgen van een echtscheiding voor kinderen én hun ouders. In dit boek is alle relevante informatie rondom kinderen en echtscheiding bij elkaar gebracht.
Bestellen of meer informatie?
en ze leefden nog lang en gelukkig
'En ze leefden nog lang en gelukkig' gaat over de betekenis van scheiding in het leven van een kind. Wat verliest het kind, wat ervaart het kind, hoe verwerkt het een scheiding en wat betekent een scheiding voor zijn ontwikkeling op korte en op langere termijn?
Bestellen of meer informatie?
ouders gaan scheiden
' Mijn ouders gaan scheiden. En ik dan ?' is een zelfhulpboek voor jongeren vanaf ongeveer 14 jaar die met echtscheiding te maken hebben.
Bestellen of meer informatie?
kaft je hoeft het niet alleen te doen
'Je hoeft het niet alleen te doen' is een boek vol verhalen en ervaringen van anderen jongeren met gescheiden ouders, zodat kinderen tussen de 9 tot 16 jaar ervaren dat zij niet de enige zijn en dat ze het niet alleen hoeven te doen.
Bestellen of meer informatie?
bang boos blij
'Bang, Boos, Blij' is een hulpboek voor kinderen van zes tot twaalf jaar die geconfronteerd worden met de scheiding van hun ouders. Met behulp van schrijf-, teken en knutselopdrachten worden kinderen gestimuleerd uiting te geven uit hun verwarrende gevoelens.
Zie ook onze recensie: Bang, boos, blij
Bestellen of meer informatie?
scheidings-tas
'De scheidings-tas' helpt kinderen bij het wennen aan de nieuwe situatie na een scheiding. De tas bevat een boek, een gevoelspel, een gevoelskaart, een bouwplaat, een dagboek en een knuffeltje.
Bestellen of meer informatie?
kamil de groene kameleon
'Kamil, de groene kameleon' is geschreven voor jonge kinderen die in de thuissituatie te maken hebben met ruziënde ouders. Het verhaal gaat over Kamil, een groene kameleon. Hij heeft een blauwe vader en een gele moeder. In het verhaal worden de gevoelens van Kamil beschreven wanneer zijn ouders steeds meer ruzie krijgen met elkaar.
Bestellen of meer informatie?
van alles twee
'Van alles twee' is een therapeutisch verhaal voor kinderen van ongeveer 3 tot 9 jaar die de scheiding van hun ouders meemaken.
Bestellen of meer informatie?

Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden