Daantje durft alles

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
daantje durft alles kaft
Daantje durft alles!, Eline Hoogenboom en Anne Sara Schenk - Verloop, KokBoekencentrum Uitgevers.

'Daantje durft alles' is een prentenboek over 'nee' durven zeggen. Het kleutermeisje Daantje gaat in haar superheldencape op Durfal Dinsdag met haar klasgenootjes naar de speeltuin. Daantje heeft zich voorgenomen vandaag alles te durven en dus op alles 'ja' te zeggen. Maar al snel ontdekt ze dat het soms ook goed is om 'nee' te zeggen. Bijvoorbeeld wanneer haar broertje in haar blote buik wil prikken of als de juf aan haar mooie krullen zit. En als een jongen haar te hard duwt op de schommel, lukt het haar ook om te zeggen dat hij moet stoppen. Daantjes vriendinnetje Lua wil graag in de karretjes, maar dat durft Daantje toch echt niet. Eerst is ze hier verdrietig over, maar dan leert de juf haar dat iets niet durven en dat gewoon zeggen, ook stoer is.

'Daantje durft alles' geeft op toegankelijke wijze aanknopingspunten om met peuters en kleuters te praten over wel of niet durven, zelfvertrouwen en grenzen aangeven. De vrolijke kleurrijke illustraties zullen jonge kinderen aanspreken en het verhaal en illustraties zijn zeker herkenbaar voor peuters en kleuters.
Het boek sluit af met tips hoe je in gesprek kunt gaan over het aangeven van grenzen, welke vragen je hierbij kunt stellen en wat jij en je kind kunnen doen om deze grenzen te bewaken. Zo biedt het boek niet alleen stof tot praten, maar ook handvaten hoe je dit het beste aanpakt.

Tamar de Vos - van der Hoeven

Meer informatie en de mogelijkheid om het boek te kopen bij bol.com:
Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden