voedingsjungle

instagramopvoedadvies
facebookopvoedadvies
twitteropvoedadvies
wegwijs in de voedingsjungle
Wegwijs in de voedingsjungle, Michelle van Roost, Manon van Eijsden, Kosmos Uitgevers

Er wordt enorm veel gezegd en geschreven over voeding en het aanbod aan boeken over voeding voor kinderen is dan ook groot. Logisch, want iedere ouder wil zijn/ haar kind graag gezonde voeding geven en dat roept nu eenmaal vragen op. Het antwoord vinden op deze vragen kan een hele uitdaging zijn, omdat de verschillende adviezen zeer uiteenlopend kunnen zijn en het lastig kan zijn een goed onderbouwd advies te onderscheiden van het onzinadvies van een zelfverklaard deskundige die meelift op een nieuwe voedingshype.

Met 'Wegwijs in de voedingsjungle' willen van Michelle van Roost (levensmiddelentechnoloog en gewichtsconsulente) en Manon van Eijsden (voedingskundige en epidemioloog) ouders een houvast bieden in 'het oerwoud van voedingsadviezen'. Op duidelijke en toegankelijke wijze bespreken zij de meest voorkomende vragen die ouders kunnen hebben over de voeding van kinderen tussen de nul en tien jaar oud. De adviezen zijn steeds wetenschappelijk onderbouwd, maar ook heel praktisch en to-the-point. Er worden duidelijke richtlijnen gegeven, maar deze worden ook direct gerelativeerd. Uitgebreid wordt ingegaan op suiker, zout en e-nummers, met meteen de boodschap dat het daarmee echt wel meevalt en dat je kind gezond voeden vooral bestaat uit je gezond verstand gebruiken. Ook benadrukken van Roost en van Eijsden het belang van een positieve associatie met voeding opbouwen, waarbij dwang niet thuis hoort en kinderen de kans moeten krijgen te wennen en te proeven (en uitspugen als het vies gevonden wordt).

'Wegwijs in de voedingsjungle' geeft een duidelijk overzicht van alles wat ouders willen weten over voeding. Door de opmaak met veel tekeningen en foto's tussendoor (die ook echt een aanvulling zijn op de tekst), de vele tips en tricks en de recepten die de tekst ondersteunen, is het een vrolijk en praktisch boek voor iedere ouder met een kind onder de tien.

Tamar de Vos - van der Hoeven


Bestellen of meer informatie?Auteursrechten nadrukkelijk voorbehouden